Цял свят е съпричастен към трагедията в Япония

Хора от цял свят страдат за пострадалите   от земетресението в Япония и се опитват да помогнат с каквото могат. Големите филмови звезди,  режисьори, певци  и музиканти  даряват средства , а и призовават феновете си да нап

2011-03-22 15:16:18
Цял свят е съпричастен към трагедията в Япония
Хора от цял свят страдат за пострадалите   от земетресението в Япония и се опитват да помогнат с каквото могат. Големите филмови звезди,  режисьори, певци  и музиканти  даряват средства , а и призовават феновете си да направят същото.

Още първите дни след земетресението  са събрани 2,6 милиона долара от  скромни дарения на фенове на Холивудски звезди.  

Сандра Бълок е дарила 1 милион долара за бедстваща Япония. Чаровната актриса, която е и една от най-скъпоплатените актриси в света,  не за първи път  дарява крупни суми за благотворителни каузи.  За пострадалите от земетресението  в Хаити тя  също е дарила 1 милион долара.

А не е само Сандра. Брайън Адамс  в последните 20 години непрекъснато участва в големи благотворителни събития.  Музикантите от британската  хеви-метъл група “Айрън Мейдън”, чиито концерти в Япония бяха отменени заради земетресението, са решили да продават  тениски  в помощ на японски Червен кръст.   Тениските ще бъдат с талисмана на групата Еди и логото на “Айрън Мейдън”  на предната страна, а на гърба ще има надпис ‘Япония 2011. Последната граница’.

Лейди Гага успя да събере 250 000 долара, продавайки специално направена гумена гривна.  Бижуто се  продава по 3 британски лири, то е бяло на цвят и на него има надпис на английски и японски ‘Ние се молим за Япония”.

Кейти Пери предоставя част от средствата от турнето си, а Клинт Истууд - парите от продажбата на последния си филм на DVD.

У нас хората също са съпричастни към тежката  съдба на народа от Страната на изгряващото слънце. Представлението на  фентъзи-мюзикъла  “Площад Синева”, който ще се състои на 26 март в Театър  ‘Българска армия’ ще се играе благотворително.  Акцията  е наречена ‘Синева за Япония’, а средствата ще отидат за пострадалите.

Детският радиохор, чиято съдба е свързана от 40 години с азиатската страна, започват  с концерт благотворителна кампания  под наслов ‘Помощ за приятели в беда’.

БНР призовава  всички медии  да се присъединят към кампанията. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия