Влиянието на електромагнитните вълни върху човешкия организъм

Напоследък все по-често се правят изследвания за влиянието на статичното електричество върху човешкия организъм.  Интересът на учените  е провокиран от  съвременния начин на живот.  Специалистите смятат, че трябва да се спазва

2011-03-21 17:56:48
Влиянието на електромагнитните вълни върху човешкия организъм
Напоследък все по-често се правят изследвания за влиянието на статичното електричество върху човешкия организъм.  Интересът на учените  е провокиран от  съвременния начин на живот.  Специалистите смятат, че трябва да се спазват  определени правила,  с които да  се намали  влиянието  на  елктромагнитните полета върху нашия организъм.

Електроуредите  в дома ни са много. Като започнем от телевизора, видеото, телефона и минем към  компютъра , скенера, факса, ксерокса, хладилника, микровълновата печка, тостера... Всеки от  тези уреди  влияе на нашите клетки, макар  и с неголеми магнитни излъчвания.

Електромагнитните  вълни се поглъщат от тъканите.  Ето защо, за да сме здрави и да се чувстваме добре, трябва да  ограничим количеството електромагнити полета, които ни обкръжават.  Добре е,  ако можем да ги ограничим през деня, но ако това не е възможно, то поне през нощта  трябва да сме колкото се може по-далеч от уредите, които ги излъчват.     
Защото, ако   около леглото ви и, особено в близост до главата,   има електричeски уреди, се нарушава естествената активност на клетките.  А  по времето на нощния отдих тя е много важна, защото клетките тогава се възстановяват и регенерират. Това е много важно за организма, за добрия ни външен вид и за нашето здраве.

Така че най-добре е да намалите електрическите уреди в спалнята и особено компютъра и мобилния телефон. Трябва да се знае, че ако се храним еднообразно и не особено хранително,  ако имаме по-слаб имунитет, ако не си доспиваме често, голямото количество магнитни полета около нас може да предизвика сериозни здравословни проблеми.    

Според направени проучвания, хора, които живеят в близост до  електрически станции или високоволтови предаватели,  са  по-застрашени от рак, Алцхаймер, Паркинсон, страдат по-често от безсъние, депресия или сънливост.

Децата и подрастващите пък са в пъти по-податливи на  действието на електромагнитните  вълни.  Затова е най-добре вечер уредите да не се оставят в  режим на изчакване, а да се изключват от мрежата... Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия