Недостиг на iPad и iPhone

Трагичните събития в Япония ще се отразят сериозно на IT отрасъла, имайки предвид спирането на работния процес в много японски компании - основни снабдители на компоненти. Проблемите с електрозахранването и транспорта на информация също задълбочав

2011-03-20 23:14:10
Недостиг на iPad и iPhone
Трагичните събития в Япония ще се отразят сериозно на IT отрасъла, имайки предвид спирането на работния процес в много японски компании - основни снабдители на компоненти.

Проблемите с електрозахранването и транспорта на информация също задълбочават този проблем, въпреки че фабриките за производство са непокътнати.

Експерти прогнозират недостиг на продукти като iPad i iPhone, тъй като за произвеждането им основна роля играят японските компании Mitsubishi Gas Chemical i Toshiba, пише Newsru.com.

Първата произвежда термореактивни смоли, използвани във всички печатни платки. Toshiba пък отговаря за 40% от микросхемите на флаш памети.

Освен това за производството на iPad 2 биват използвани и други японски компоненти, като например чипове на оперативна памет Elpida Memory. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия