Вероятно малко хора знаят, че най-голямата група пирамиди в света се намира в Тибет.
По време на експедиция, известният  учен и офталмолог,  Ернст Мулдашев,   е видял  там над 100 пирамиди, ориентирани  по посоките на света и разположени в кръг около главната пирамида, която е с височина 6714 метра - свещената планина Кайлас.  Целият комплекс от пирамиди е много разрушен и много  древен.

Много сме писали  за  пирамидите в Тибет.  Но най-впечатляващите  изводи на експедицията на Мулдашев е математическата зависимост  в разположените  по земното кълбо  основни монументи от древността.

Знаем, че ако от планината Кайлас се спусне ос към противоположната страна на Земята, тя ще стигне точно до остров Пасха и неговите  странни каменни фигури.  Ако съединим  по меридиана с египетските пирамиди, продължението на тази линия води отново до остров Пасха. Ако пък се съединят мексиканските пирамиди с остров Пасха, продължението на линията достига до планината Кайлас.

От друга страна, разстоянието от тибетските пирамиди до египетските е равно на разстоянието от остров Пасха до мексиканските пирамиди.  

Странно е и многократното присъствие на числото 6714.  Това е височината на планината Кайлас в метри. В километри обаче, това е разстоянието  от Кайлас до Стоунхендж, от Стоунхендж до Бермудския триъгълник, от Бермудския триъгълник до остров Пасха и от Кайлас до Северния полюс....

Според Ернст Мулдашев,  съществува световна система от пирамиди, като  някои от тях са под вода - въпрос на бъдеще е те да бъдат открити.   Известният учен дори смята, че световната система от пирамиди и монументи от древността е била създадена някога от някого  с цел  връзка  на Земята с Космоса.

Големият  очен хирург има  голям  интерес към мистиката, той  е организирал досега 4 експедиции до Хималаите и Тибет. Според твърдението на самите  тибетски лами, тяхната религия  не е  религия, а всъщност  е  запазено познание от предишни цивилизации. Светът е доста по-сложен, отколкото си мислим.  Във вселената всичко е взаимосвързано, дори хората и пирамидите.  

Според източните вярвания, именно Кайлас е най-свещеното място в света.  Непалски и тибетски лами предупреждават, че там има зони, в които действат т.нар. тантрически сили и достъпът до тях е разрешен само за ‘просветени’.   Действието на тези зони   е  ясно - известен е случаят на четирима алпинисти, които изкатерили едно от възвишенията на Кайлас. Те  за година-две внезапно се състарили и скоро починали.  Подобни случаи има и с хора, които са се изкачвали на върха на Хеопсовата пирамида - те изпитвали странни усещания, подобни на  психологически транс.

Ернст Мулдашев обяснява, че тибетските пирамиди са много по-високи от египетските и мексиканските, а и са по-древни. Главната разлика обаче е, че при тибетските има вдлъбнати, полукръгли и плоски каменни конструкции, които членовете на експедицията наричат огледала.  Те променят хода на временно. Предполага се, че именно по тази причина четиримата алпиниста са остарели само за една година.

Размерите на ‘огледалата’ са  огромни. Те стигат до височина от 1800 м.  Според експертите огледалата също така излъчват като от екран енергията, концентрирана в пирамидите и се свързват с енергийните потоци от други пирамиди  и ‘огледала’.

Мулдашев и спътниците му твърдят, че при огледа  те установили, че ‘огледалата’ са изработвани отделно и прикрепяни към пирамидите впоследствие.  Никой обаче не  би могъл да обясни по какъв начин са повдигани тези огромни каменни плоскости.

Според известния учен,  строителите   са хора от високоразвита цивилизация, която е умеела да владее фините енергии, които според някои данни,  имат антигравитационен ефект. Иначе не може да се обясни придвижването на огромните камъни или обточването на планината.
Автор: Тони