Списъкът с български участници в първото издание на Elevation Music Festival съдържа популярната група Остава, Tri O Five - представители на българския фънк хаус, сензацията ODD CREW, поп изпълнителят Monyx и Сепуко 6 - българска алтърнатив рок/метъл група.

Всички те се нареждат до обявените до момента чуждестранни групи -  Hurts, Jamiroquai, Stereo MC’S, 30 Seconds To Mars и Dog Eat Dog.

Участието на България във фестивала не се ограничава само в гореспоменатите групи. Освен диджеите от Метрополис, ще се включат и DJ Rowland, DJ Marten и радио и телевизионен водещ - Красимир Москов. Те ще представят тематични свои подбрани сетове, с които да накарат публиката да "избухне".

Към целият този състав ще се присъедини и победителят от конкурса за непопулярна група.

Oрганизаторите на фестивала съобщиха, че за участие в конкурса са се записали 154 банди от цялата страна, повечето от които са ориентирани в стила на рока.

Тъй като има прекалено голям интерес към състезанието, организаторите акцентираха върху условието, че право на участие имат само групи, които не са се изявявали на главните сцени на български фестивали.

Побетител в надпреварата е тази група, която спечели най-много гласове от журито, съставено от членовете на останалите български групи.
Автор: Ралица Солакова