Картите на света вече не са актуални

Картите на света и по-точно на Япония вече не са актуални. След опустошителните земетресение и цунами преди няколко дни, бреговете на Япония са толкова различни, че ще се наложи направата на нови карти. Източните части на страната имат разлики от

2011-03-14 20:23:53
Картите на света вече не са актуални
Картите на света и по-точно на Япония вече не са актуални. След опустошителните земетресение и цунами преди няколко дни, бреговете на Япония са толкова различни, че ще се наложи направата на нови карти.

Източните части на страната имат разлики от порядъка на 7 метра. Нацепванията на земната кора са променили огромни територии по почти всички краища на Япония.

Вече се работи по новите GPS карти. Това е най-малкият проблем на страната в момента, но хората мислят дори за това. Работата е неспирна и всички се опитват да помагат в каквото могат.

Картографите работят, освен по нормалната си работа всеки ден, и по различни доброволни програми. Всеки, който се чувства здрав помага да се откриват хора и да се разчистват развалините и да се застроява наново всичко срутено.

Целият свят се обедини да помага на японците, звезди от целия свят и правителствени организации непрестанно пращат средства, за да може страната да си стъпи на краката скоро. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия