И Холандия ще дава кредити на наши студенти

Още една държава  ще дава от тази година кредити на български  студенти.  Освен Англия, Холандия също започва да кредитира  чужди студенти, които учат там по бакалавърски програми. Таксите в Холандия са доста по-поносими от

2011-03-14 15:29:02
И Холандия ще дава кредити на наши студенти
Още една държава  ще дава от тази година кредити на български  студенти.  Освен Англия,
Холандия също започва да кредитира  чужди студенти, които учат там по бакалавърски програми.

Таксите в Холандия са доста по-поносими от тези в Англия - само 1600 евро. А студентите ще могат да вземат заеми, за да покрият цената на обучението си.

В начина на кредитиране между двете страни обаче, има доста разлики.  Докато в Англия сумата се превежда директно на университета, в Холандия първо трябва да се плати таксата  и тогава банката връща парите.  Трябва, също така,  студентът да има разкрита банкова сметка  в страната. Банките  пък  не дават парите накуп.

Парите от кредита започват да се връщат две години след завършване на следването и  трябва да се върнат в рамките на 15 години. Лихвата е 2,4 процента.

За разлика от Холандия, в Англия кредитът започва да се връща едва тогава, когато  висшистът достигне годишен доход от 15 000 лири.  Очаква се  с въвеждането на по-високите такси за обучение, тази сума да стане на 21 000 лири. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия