Вечерен час за общежитията или ограничаване на работното време в заведенията в Студентски град?

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов   поиска в парламента  вечерен час за заведенията в Студентски град. Според министър Цветанов, заведенията там работят денонощно и това е причина за повече престъпле

2011-03-12 19:17:49
Вечерен час за общежитията или ограничаване на работното време  в заведенията в Студентски град?
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов   поиска в парламента  вечерен час за заведенията в Студентски град.

Според министър Цветанов, заведенията там работят денонощно и това е причина за повече престъпления. Освен това, непрекъснатите забавления  пречат  на учебния процес на студентите.

Според министъра,  Студентски град не може да се превръща в център на увеселителни заведения, които работят до 5 часа сутринта, а младежите да пълнят дискотеките  до ранни зори.

Министър Цветанов е  изпратил препоръки на районния кмет  на  община Студентска, Димитър Дилчев, за ограничаване на работното време на заведенията  в Студентски град.   Това обаче можело да стане само с  промяна на наредба на Столична община.

Според Дилчев, дори да се намали работното време на  заведенията в Студентски град, младежите  пак ще могат да намерят  денонощни заведения  в други столични райони.  Той смята, че  е по-разумно да се  въведе вечерен час за общежитията,  който да бъде 23  часа. 
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия