Апокалипсисът идва... на 19 март? (+видео)

Редица учени чертаят мрачна прогноза за Земята, като според тях Апокалипсисът ще настъпи много по-рано от 21 декември на 2012 г., както предполагат много от „тълкувателите” на календара на маите. Този път специалистите с притеснен

2011-03-12 14:13:42
Апокалипсисът идва... на 19 март? (+видео)
Редица учени чертаят мрачна прогноза за Земята, като според тях Апокалипсисът ще настъпи много по-рано от 21 декември на 2012 г., както предполагат много от „тълкувателите” на календара на маите.

Този път специалистите с притеснение очакват лунния перигей на 19 март (събота), когато Луната ще се приближи до повърхността на нашата планета на разстояние едва 356 577 км. Това е най-голямото приближение на естествения спътник до Земята от 1992 г. насам.

Лунни перигеи е имало и през 1955 г., 1974 г. и 2005 г. През всяка една от тези години (а и през следващите няколко) на планетата ни са се наблюдавали екстремни метеорологични условия, довели до редица опустошителни бедствия, отнели живота на хиляди хора.

Учени свързват лунните пергеи, наричани и суперлуния, със смразяващи кръвта катаклизми като изригвания на вулкани, земетресения и мощни вълни цунами.

След вчерашния земен трус в Япония с магнитуд 8.9 по скалата на Рихтер темата за настъпващия Апокалипсис се превърна в една от най-обсъжданите по интернет форумите. Редица са тези, които вярват, че краят на света е близо.

Вчерашното мощно земетресение е най-силното земетресение в региона от 140 години насам и едно от най-силните в света. Все още не са оценени щетите и разрушенията, нито пък има окончателни данни за жертвите и пострадалите от земния трус и последвалите след това 10-метрови вълни цунами. Според сутрешния полицейски доклад обаче над 2500 са безследно изчезналите след апокалиптичните стихии, а смъртта на 900 души е вече потвърдена.

Редица учени свързват това земетресение, както и земния трус с магнитуд 6,3 по Рихтер в новозеландския град Крайстчърч преди около 3 седмици, с наближаващия лунен перигей, който носи след себе си опасността от мощни природни катаклизми.

Разбира се, редица са и тези, които намират подобни прогнози и очаквания за напълно погрешни. Не са малко учените, които стоят зад мнението, че вулканични изригвания и силни земетресения се наблюдават постоянно на Земята и те по никакъв начин не могат да бъдат свързани с приближението на Луната до повърхността на планетата ни.


Вижте видео от вчерашното мощно земетресение, разтърсило Япония, и последвалите 10-метрови вълни цунами:


Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия