Плаващ град създадоха американски учени

Американски  архитекти са разработили уникален плаващ град във вид на гигантска пирамида, която ще плува и ще може да преживее всяко наводнение или ураган. Изобретението е наречено ‘Аркологично орбиталище   на Нови Орлеан

2011-03-11 22:23:36
Плаващ град  създадоха американски учени
Американски  архитекти са разработили уникален плаващ град във вид на гигантска пирамида, която ще плува и ще може да преживее всяко наводнение или ураган.

Изобретението е наречено ‘Аркологично орбиталище   на Нови Орлеан’ . Археологията представлява синтез от думите ‘архитектура’ и ‘екология’. Много символично звучи и абревиатурата NOAH - в првод от английски  - ‘Ной’.

Изчислено е, че плаващият град  ще  побира 40 хиляди души, в него  ще има магазини, училища, казина, болници, ресторанти  и офиси.  Плаващият град представлява три наклонени кули, които се съединяват на върха.  Височината на съоръжението е почти 366 метра.

Жителите  в плаващия град ще получават енергия от слънчеви батерии и ветрови турбини, а специални системи ще събират и пречистват дъждовната вода.  

Предполага  се, че NOAH ще плува не по река, а в огромен басейн на брега на Мисисипи в Ню Орлеан.  Градът може да бъде създаден  за 6-10 години. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия