Вояджър все още си обикаля на 17 милиарда километра от Земята

Сателитът Вояджър засилва скоростта си и вече е на 17 милиарда километра от Земята. Невероятният сателит демонстрира здравина и неочаквано дълголетие вече 30 години. Досега човек не е достигал такава дистанция. Явно за този ветеран на космическото

2011-03-09 17:09:40
Вояджър все още си обикаля на 17 милиарда километра от Земята
Сателитът Вояджър засилва скоростта си и вече е на 17 милиарда километра от Земята. Невероятният сателит демонстрира здравина и неочаквано дълголетие вече 30 години.

Досега човек не е достигал такава дистанция. Явно за този ветеран на космическото изследователство няма граници.

В момента Ваяджър минава Хелиопаузата и е навлязъл в извънкосмическото "празно" пространство. На снимката можете да видите къде се намира горе долу феноменалният сателит.

Според специалисти, е чудо че до досега не е унищожен от космически предмет или буря. Преди 4 месеца Вояджър премина "червена буря", която е от магнитна енергия. Уникалното, е че все още работи и продължава да праща данни до планетата ни.

Вояджър 2 е също рякордьор със своите 14 милиарда километра растояние от Земята. Времето, за което получаваме информация на Земята от Вояджър е със закъснение 16 часа. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия