От Ватикана ни разрешават да вярваме в извънземни

Напоследък е много модно да се разсекретяват архиви, в които  се съдържат сведения за  наблюдения на НЛО. Станаха  достъпни  много уфологични досиeта  от 1954 до 2009 година от новозеландски военни.  Те са отворeни по

2011-03-05 11:37:45
От Ватикана  ни разрешават да вярваме в извънземни
Напоследък е много модно да се разсекретяват архиви, в които  се съдържат сведения за  наблюдения на НЛО. Станаха  достъпни  много уфологични досиeта  от 1954 до 2009 година от новозеландски военни.  Те са отворeни по силaта на Закона на свободата на словото, въпреки че е трябвало да останат засекретени до 2050 година. Имeната,  обаче, на официалните лица са заличени. Така че става дума за копия, като оригиналите се съхраняват по надлежния ред.

Предстaвители на новозеландските ВВС са категорични, че материалите са автентични и  не са обработвани.  Документацията за НЛО е  около 2000 страници.  Там се говори за флотилия от стрaнни летящи обекти и  за срещи с извънземни. Описани са сведения, както на обикновени хора, така и на военнослужещи и  летци.  Описанията са придружени с  карти, данни за точното място на срещата с дадено НЛО и дори рисунки.  

За непознати летящи обекти се пише и говори още от древността. Хората постоянно търсят  факти за съществуването на  други светове.  Сведения за тях се изследват и издирват в народните  епоси  и легенди на много народи.

Интересно е, че в днешно време дори Ватикана допуска, че Бог може да е сътворил не само земните хора, но и разумни същества от други планети и вярата в това не противоречи на християнските догми.

Миналото лято главният астроном на папската държава  направи  сензационно  изявление. Там той казва, че може да се вярва и в Бога, и в извънземните, че може да се допусне  съществуването на други светове и други форми на живот, дори и по-развит от нашия. ‘Това не противоречи на нашата вяра, тъй като ние не можем да обозначим пределите на Божията съзидателна свобода’, допълва свещеникът. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия