Бира с вкус на пица? С вкус на шоколад?

Всеки знае какъв е вкусът на бирата и от какво се правя тя. Но някои пивовари решават да разнообразят вкуса на пенливата напитка и понякога човек се чуди дали изобщо пие бира. Солена бира - за направата й се използват сол и млечна киселина, вкусът

2011-03-04 23:59:03
Бира с вкус на пица? С вкус на шоколад?
Всеки знае какъв е вкусът на бирата и от какво се правя тя. Но някои пивовари решават да разнообразят вкуса на пенливата напитка и понякога човек се чуди дали изобщо пие бира.

Солена бира - за направата й се използват сол и млечна киселина, вкусът на бирата е кисело-солен, но действа доста освежаващо. Тя се приготвя от пивоварите от Портланд.

Бира с чили - тази странна бира се прави във Флорида и определено е доста екзотична и ароматна. Тя представлява комбинация от канела, перуански какаови зърна, мадагаскарска ванилия и два вида чили.

Бира от лайм - съществува и Bloody Beer, в която има домати, но най-атрактивна си остава бирата, която има вкус на пай от лайм.

Бира с вкус на шоколад и водорасли - тя се прави от Williams Brothers и е комбинация от шоколад и водорасли. Носи името Kelpie Seaweed Ale.

Бира с вкус на пица - тази бира не просто има вкус на пица, но в състава й има истинска пица "Маргарита" и има подправки като чесън, босилек и риган.

Бира с вкус на орехи и банани - пивовари от Великобритания използват банани, за да направят вкуса на бирата, подобен на плода. Към пенливата течност те добавят и вкус на орехи, въпреки че според познавачите те биха отивали повече на тъмна бира. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия