Май няма да въвеждат оценка за поведение

Според експерти, които работят по новия закон за училищното възпитание, оценката за поведение най-вероятно няма да бъде въведена.  След  дълго обсъждане, специалистите  се обединили около мнението, че въвеждането й  ще доведе

2011-03-02 22:10:51
Май няма да въвеждат оценка за поведение
Според експерти, които работят по новия закон за училищното възпитание, оценката за поведение най-вероятно няма да бъде въведена.  След  дълго обсъждане, специалистите  се обединили около мнението, че въвеждането й  ще доведе до ‘лепене на етикети’ на децата. Затова експертите са на мнение тя да отпадне.

Твърде вероятно е да отпаднат и характеристиките на учениците. Идеята беше те да бъдат писани от учителите в края на всяка учебна година, за да бъдат информирани родителите за силните и слаби страни на детето им.

Учениците от първи до четвърти клас пък  вече ще могат да минават в по-горен клас и с двойка.

Концепцията за новия закон ще бъде представена през март и тогава по нея ще започне да се пише новият закон.  Тъй като специалистите все още спорят по някои текстове, възможно е те да претърпят промени.

Предлага се да се въведе  и стандарт за ученическите раници.  Идеята е те да не тежат повече от 7 кг. За първокласниците пък  се предвижда да ходят без раници, защото , тъй като за всички вече е въведено целодневно обучение, учебниците ще остават  в училище. Така учениците ще могат да се подготвят в  клас, а вкъщи ще   имат повече време да общуват с родителите си.  

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия