Хората, родени през зимата, имат шанс да станат столетници

Хората, които са родени през зимата като цяло са по-податливи на различни заболявания, които са несвойствени за тези, които са се появили на белия свят през останалите годишни времена. Учени от Тенеси провели изследвания, които показали, че х

2011-03-01 13:07:41
Хората, родени през зимата,  имат шанс да станат столетници
Хората, които са родени през зимата като цяло са по-податливи на различни заболявания, които са несвойствени за тези, които са се появили на белия свят през останалите годишни времена.

Учени от Тенеси провели изследвания, които показали, че хората, родени през зимата по-често страдат от срив на биологичния си часовник и често  изпадат в депресия.
Някои от учените са още по-крайни - те са на мнение, че тези, родени през зимата,  страдат често и от шизофрения, а също така и от сърдечно-съдови заболявания и алергии.

Едновременно с това, обаче,   анализ на биографиите на  няколко хиляди души от Дания, Германия и Австрия показала, че най-голям е броят на дълголетниците, роени в края на годината. Установено било, че за родените през декември шансовете да доживеят до 105 години е с 16 %  по-голям, в сравнение с техните връстници, родени пред другите месеци на годината. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия