Google ни пожела ЧБМ! Велика Македония плаче :)

Най-голямата търсачка в света зарадва всички българи днес със смяна на своето лого. Днес и само днес Google.bg показва лого, направено от мартеница. Смяната на логото на Google  е традиция, която те имат още от самото създаване на уеб сайта си.

2011-03-01 10:18:27
Google ни пожела ЧБМ! Велика Македония плаче :)
Най-голямата търсачка в света зарадва всички българи днес със смяна на своето лого. Днес и само днес Google.bg показва лого, направено от мартеница. Смяната на логото на Google  е традиция, която те имат още от самото създаване на уеб сайта си. Логото се променя на изключително важни дати за света или за конкретна държава. Сред този тип събития са рождения ден на Коперник, Айнщайн, 4-ти юли, Деня на Вси Светии, откриването на олимпиадата.

Логата на Google се колекционират от хиляди потребители по света. Сега в историята на стотиците различни празнични лога на компанията вече имаме и българско участие с един от най-българските празници - Баба Марта. Разбира се, румънци и македонци се борят ожесточено да присвоят този празник. Едва ли някой се съмнява, че според експертите историци на нашата Западна съседка мартеницата е измислена от Александър Македонски по времето на великата Македонска Империя. По същото време е открита Луната, топлата вода, колелото и почти всичко, което някога е влязло в енциклопедиите по света. Традицията за мартеницата най-вероятно е развивана и от Македонските лидери - Хан Аспарух, Хан Крум, цар Борис, Кирил и брат му Методи. Докато нашите съседи вярват в подобни глупости, ние искаме да честитим Баба Марта на всички българи и да кажем едно голямо БЛАГОДАРЯ на Google за жеста и вниманието към нашия празник. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия