Котките са новите най-добри приятели на хората

Досега винаги се е смятало, че кучетата са най-добрите приятели на хората, а котките са надменни домашни любимци, но направено наскоро проучване показало, че  писаните също създават социални взаимоотношения с хората, предимно с дамите. Отноше

2011-02-28 21:24:46
Котките са новите най-добри приятели на хората
Досега винаги се е смятало, че кучетата са най-добрите приятели на хората, а котките са надменни домашни любимци, но направено наскоро проучване показало, че  писаните също създават социални взаимоотношения с хората, предимно с дамите.

Отношенията между хората и животни са по-сложни, отколкото мислим. Котките се привързват към стопаните си, не само защото те осигуряват тяхната прехрана. Отношенията между хората и домашните любимци приличат на човешките взаимоотношения.

Проучването е продължило четири години и е обхванало 41 котки и техните стопани. Установено е, че връзката между тях е силна и те взаимно контролират поведението си.

Най-силно приятелство има между екстровертните дами и младите котки. Писаните помнят, когато някой се е държал мило и не предават стопаните си. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия