Развитието на технологиите

Учени от САЩ вярват в бързия прогрес на технологиите свързани с помощ на човека. Те мислят, че в много близко бъдеще ще се появят нанотехнологии, които ще помагат на наранени хора при злополука или с вроден дефект. Доста учени от над 20 университе

2011-02-25 23:01:46
Развитието на технологиите
Учени от САЩ вярват в бързия прогрес на технологиите свързани с помощ на човека. Те мислят, че в много близко бъдеще ще се появят нанотехнологии, които ще помагат на наранени хора при злополука или с вроден дефект.

Доста учени от над 20 университета и технологични училища се занимават с нови технологии, спомагащи на точно такива хора. Напредък има всеки ден и скоро това ще се превърне в протези толкова савършени, че ще са точно копие на човешка ръка.

Разликата ще бъде само, че няма да се изпитва истинска болка, а леко електрическо стимулиране ако наранявате част от протезата.

Освен протези за крайници и ченета ще се изработват и интимни протези за мъжете, за да могат тези загубили половия си орган, да изпитат пак удоволствието от секса. Това няма да е толкова скоро, защото ще трябва да се изградят изкуствени нервни окончания, които да се свържат с прекъснатите органични нервни окончания и да заработят отново. Учените не се отказват и имат доста силни и заможни спонсори. Вместо да се конкурират, група техници и специалисти по биомеханика и подобни сфери са се събрали заедно и са решили да работят по-ефикасно вместо да се конкурират с цел забогатяване.

Друг вид помощ ще получат и хората с проблеми с органите. В момента се разработват сърца, които да действат като истинските и да могат не просто да дадат живот на човека, който има нужда, а да върнат възможността му да спортува. Повечето устройства в момента, независимо дали са за органи или крайници, не дават възможност човек да е активен в спорта, след време това ще е само спомен от миналото. Както сега си спомняме за старите компютри с огромни монитори, така и след време ще си спомняме за неефикасните протези.

Новите технологии се развиват всеки ден и има нови открития. Ще бъде прекрасно ако видим един ден инвалидизираните хора да могат да проходят отново и да са приети като нормална част от обществото. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия