3/4 от кораловите рифове ще изчезнат след 10 години

3/4 от кораловите рифове по целия свят ще изчезнат по вина на човека след около десет години. Вината е пряка и косвена и не само големите корпорация я носят, но те имат най-големия процент негативно участие. Около 500 милиона души изкарват прех

2011-02-23 20:14:18
3/4 от кораловите рифове ще изчезнат след 10 години
3/4 от кораловите рифове по целия свят ще изчезнат по вина на човека след около десет години.

Вината е пряка и косвена и не само големите корпорация я носят, но те имат най-големия процент негативно участие.

Около 500 милиона души изкарват прехраната си по различен начин чрез коралавите рифове. Те не ги убиват, а правят гмуркания, снимки, клипчета и куп други подобни неща, без да нараняват по какъвто и да е начин природата.

След около десет години учени очакват да останат едва 20% по целия свят от наличните в момента корални рифове. Покачването на глобалната температура афектира и океанските води, това води до затопляне на водата и метанът от много дългоките места започва да изплува към повърхността. Следователно, както предполагам всички знаете, отровният метанов газ застрашава живота в океана.

Учени изследвали това доста внимателно и разбрали, че събитието не е нормален планетарно-слънчев цикъл. Въпреки споровете, че това е нормален цикъл на планетата ни, учените не спрели да доказват по много начини, че скептиците са в грешка.

Преди време давах пример в една статия, че ако определени животни или растения изчезнат от лицето на Земята, до няколко години ще загине целият ни свят. Е Коралите са едни от тези елементи на живота. Ако коралите изчезнат, ще изчезнат над 4000 вида морски обитатели, защото няма да има как да се хранят и живеят. Ако те изчезнат, техните естествени хищници също ще загинат от глад и метаново натравяне. Ако има само мъртви животни в океана, нивото на метан ще се повиши хилядократно и ще се изпарява в атмосферата, съответно ще го диша всяко живо същество и ще се натрува във всяко разстение. От тук няма нужда да обяснявам, че това ще е равно на края на живота на планетата ни.

Вина имаме като цяло хората заради алчността ни за богатства и непукизмът ни към майката природа, пред която би трябвало да се кланяме всеки ден и час.

Моля се тези неща да се оправят. Вече има и Еко закони и норми, но трябва нещата да станат по-бързо, защото темпото е прекалено бавно и буквално смъртоносно. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия