Жените прощават по-лесно от мъжете

Резултати от изследване на специалисти от университета на Баската автономна област в Испания, доказват, че жените са в пъти по-склонни да простят от мъжете. На дамите им било заложено по-често да проявяват съпричастност. За тях било много по-ле

2011-02-23 00:32:07
Жените прощават по-лесно от мъжете
Резултати от изследване на специалисти от университета на Баската автономна област в Испания, доказват, че жените са в пъти по-склонни да простят от мъжете.
На дамите им било заложено по-често да проявяват съпричастност. За тях било много по-лесно да се поставят на чуждото място. За един мъж, подобно нещо представлявало доста голяма трудност.
Професор Кармен Маганто заявява, че съпричастността е ключът към прошката. Това не винаги е лесна задача, тъй като когато хората са наранени за тях е много трудно да се поставят на мястото на този, който ги е угорчил с думите или делата си.
В проучването са участвали 140 души. След неговото приключване специалистите са достигнали до извода, че най-важните фактори за помиряването са съгрешилият да признае вината си, а обиденият да не таи чувство на гняв и мъст.
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия