Бързай бавно!

Учените са установили, че мързеливите хора живеят по-дълго от работохолиците. Техният живот е в пъти по-спокоен от стреса, който изпитват работливите хора. Това твърдят в своя книга германският проф. по медицина Петер Акст и дъщеря му д-р Микаел

2011-02-22 22:20:47
Бързай бавно!
Учените са установили, че мързеливите хора живеят по-дълго от работохолиците. Техният живот е в пъти по-спокоен от стреса, който изпитват работливите хора. Това твърдят в своя книга германският проф. по медицина Петер Акст и дъщеря му д-р Микаела Ахт-Гадерман, цитирани от "Гаридън".

Според тях високата активност и спортуването износват организма и го правят по-уязвим за болести. "Ако водите стресов начин на живот и правите прекомерно много упражнения, организмът ви произвежда хормони, които вдигат кръвното налягане, могат да навредят на артериите и да увредят сърцето ви", твърдят двамата учени. В крайна сметка всичко това съкращава живота. Според тях начин на живот с повече почивка е лек срещу стареенето и болестите.     

Още през 1908 година немският физиолог Макс Рубнер, открил, че колкото по-бавна е обмяната на  веществата, толкова по-бавно настъпва стареенето.  Науката е установила също така, че бавните животни живеят много по-дълго, отколкото останалите.

От момента на нашето зачатие в организма ни започва да работи своеобразен часовник. Той спира само когато батерията е напълно изтощена. За да се избегне ранното изтощаване на жизнената  батерия,   е препоръчително ритъмът на живот да не е толкова забързан.         Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия