Не се женете рано, защото бракът ви е обречен на провал

Хората трябва да избягват да се женят млади, защото ранно сключените бракове има по-голяма вероятност да се разпаднат още в първите няколко години. Психолозите са на мнение, че модата е виновна за това нещо, защото повечето известни личности минават

2011-02-22 00:11:19
Не се женете рано, защото бракът ви е обречен на провал
Хората трябва да избягват да се женят млади, защото ранно сключените бракове има по-голяма вероятност да се разпаднат още в първите няколко години. Психолозите са на мнение, че модата е виновна за това нещо, защото повечето известни личности минават под венчилото около 20-годишна възраст, но се развеждат сравнително бързо.

Въпреки че като цяло статистиката за разводите се е подобрила, възрастовата граница, която засяга разделените двойки, се е разширила. Хората между 25 и 29-годишна възраст се развеждат два пъти по-често и влагат значително по-малко време в опити да се сдобрят преди да подадат молба за развод.

В днешно време хората не приемат адекватно концепцията за дълготрайни брачни отношения, особено при младите. Младежите имат други приоритети и лични амбиции, ,които са по-важни за тях от семейното щастие и нуждата от компромиси. В днешно време много млади жени отказват да минат под венчилото и раждат извънбрачни деца. Съвременното общество е променило отношението си към развода, те вече не го възприемат като нещо лошо.

Доста от двойките се разделят, още преди детето да се е появило на бял свят. Всеки трети брак приключва преди 15-та годишнина. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия