В последно време доста се дискутира темата дали чалгата има място в музикалния конкурс "Евровизия". Нели Рангелова реши да даде гласност на своето мнение по въпроса по радио "Сигнал плюс". Певицата от години е на музикалната сцена и не се притеснява да изрази позицията си.

Тя е на мнение, че никоя от младите звезди на поп-фолка няма да представи родината ни по достоен начин. Няма актуална чалга певица, която да е имала самостоятелен концерт в зала 1 на НДК, какъвто са имали всички големи български певци. Чалга певиците обикновено пеят само по клубове, кръчми и дискотеки и определено биха се почувствали невероятно, ако имат възможността да изнесат самостоятелен концерт, но за това са нужни не само спонсори, но и музикални данни.

Поп-фолк певиците са свикнали да пеят пред по-малко на брой хора и всяко едно от тези момичета би се притеснило, когато се качи на голямата сцена и се нагърби с тежката задача да представи България по най-възможния достоен начин.

Нели Рангелова също така сподели, че песните, които се пишат за конкурса, не трябва да бъдат съобразени с нашите музикални вкусове, а с тези на целия свят. Най-добре е да се вземе някой млад талантлив българин и да му бъде написана специална песен, която да бъде одобрена от компетентно жури, а не от зрителите, защото те не са наясно с музикалните предпочитания на хората в чужбина.
Автор: Ралица Солакова