Кои цитрусови плодове предпочитате?

Личният ви избор между  цитрусовите плодове - мандарини, портокали, грейпфрути и лимони не е случаен. Етеричните масла, които се съдържат в тези плодове, имат лечебни свойства. Всеки от нас инстинктивно набляга на тези плодове, които подобря

2011-02-20 17:59:38
Кои цитрусови плодове предпочитате?
Личният ви избор между  цитрусовите плодове - мандарини, портокали, грейпфрути и лимони не е случаен. Етеричните масла, които се съдържат в тези плодове, имат лечебни свойства. Всеки от нас инстинктивно набляга на тези плодове, които подобряват работата на  заболели органи.

Ако предпочитате лимони, значи обичате сигурността и комфорта. Най-малкото отклонение от обичайното ежедневие  ви изважда от равновесие.  За вас най-голямо наказание са вирусните инфекции и слабите кръвоносни съдове.

Консултирайте се с невролог, защото тези,  които наблягат на лимоните са предразположени към вегетативно-съдова дистония и мигрена. Задължително се прегледайте при гастроентеролог,  уролог и хепатолог - възможно е да се открият заболявания на задстомашната жлеза, камъни в бъбреците или жлъчния мехур.

Ако предпочитате грейпфрут, вие сте силна и енергична личност, но прекалено избухлива, праволинейна и емоционална.

Вашето слабо място е  черният дроб и жлъчният мехур, а така също и мазната кожа, която често е покрива  с акне. За да се избавите от акнето, сложете  сок от грейпфрут в маските и кремовете.

Обичате портокали? Не може да се похвалите с оптимизъм, откровеност и вяра в собствените сили. Често се простудявате.

На какво да обърнете внимание? Проверете имунната система и нивото на кръвната захар. Портокалите ускоряват изгарянето на мазнините и  защитават от инфекции.

Хората, които обичат мандарини, лесно могат да се ядосат. Те бързо трупат килограми, трудно понасят мазната храна и страдат от стомашно-чревни разстройства.

Прегледайте се при гастроентеролог. Нне е зле да се изследва и микрофлората на червата. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия