'Техноатаката' на компютъра върху кожата

Часовете и дните, които прекарвате пред компютъра се отразяват не само на зрението и на позата. ‘Техноатаката’  на компютъра върху кожата, особено на жените,  може да доведе до  преждевременна поява на бръчки и нездраво

2011-02-20 17:23:05
'Техноатаката' на компютъра върху кожата
Часовете и дните, които прекарвате пред компютъра се отразяват не само на зрението и на позата. ‘Техноатаката’  на компютъра върху кожата, особено на жените,  може да доведе до  преждевременна поява на бръчки и нездравословен вид.

Затова трябва да се спазват някои елементарни препоръки,  с които обаче, тези неприятни  последици могат на бъдат предотвратени.

- Осигурете  почивка на вашата кожа, като правите   5-минутна пауза на всеки час работа. По време на тази пауза застенете до отворен прозорец и поемете дълбоко въздух няколко пъти като раздувате и отпускате бузите. Пийнете няколко глътки  вода, в която е изстискан сок от лимон или грейпфрут.

- Освежавайте  лицето си на всеки два часа. Ако кожата  ви не е покрита в пудра или фон дьо тен, може да напръскате лицето си или да го обтриете с памучен тампон, напоен с минерална вода. Ако пък имате грим,  използвайте термален спрей с висока влажност, който възстановява естествената влага на кожата.

- Трябва да се уверите, че въздухът в стаята, в която работите не е сух. Това е много важно  в студените месеци, когато се използва отопление. Използвайте специални устройства за овлажняване на въздуха в помещението.

- Тези,  които работят  с компютър, трябва по всяко време на годината да използват овлажняващи кремове, а под грима  задължително да се нанася защитен крем.

- Забравете за сапуните. Използвайте хидратиращи лосиони без съдържание на спирт. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия