Изгониха монахиня от манастир заради Facebook

Испанска монахиня бе изгонена от манастира, в който живяла в продължение на 35 години, заради пристрастеността й към Facebook. Мария Хесус Галан имала над 600 приятели в социалната мрежа. Тя обичала да общува с тях и по този начин да се свързва

2011-02-20 14:53:22
Изгониха монахиня от манастир заради Facebook
Испанска монахиня бе изгонена от манастира, в който живяла в продължение на 35 години, заради пристрастеността й към Facebook.

Мария Хесус Галан имала над 600 приятели в социалната мрежа. Тя обичала да общува с тях и по този начин да се свързва с външния свят. Именно това обаче станало причина монахинята да бъде изгонена от манастира „Санто Доминго ел Реал” в Толедо.

Галан обаче не съжалява за нищо. Тя се радва, че е разполага с възможността да посети Лондон и Ню Йорк, за които винаги е мечтала да види.

54-годишната монахиня стана известна преди 3 години, когато бе наградена от испанското правителство за усилията й да сканира книгите на манастира и да ги направи достъпни в дигитален формат за всички вярващи. Това обаче й спечели завистта на останалите монахини, които с общи усилия успяха да я изгонят от манастира.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия