Кристанлата сфера на доктор Браун

През 70-80 години на 20-ти век в района на Бахамските острови и Куба, на дъното на Карибско море били открити много потънали постройки с неизвестен произход . Там имало 100-метрова стълба със стъпала, високи 37 см и ширина 105 см, която водела къ

2011-02-19 22:51:35
Кристанлата сфера на доктор Браун
През 70-80 години на 20-ти век в района на Бахамските острови и Куба, на дъното на Карибско море били открити много потънали постройки с неизвестен произход . Там имало 100-метрова стълба със стъпала, високи 37 см и ширина 105 см, която водела към мрачните дълбини. Най-сензационно обаче, било откритието на д-р Рей Браун.

През  1983 година по време на подводно гмуркане 45-годишният подводен археолог открил странна пирамида, която поразявала със своята гладка, почти огледална повърхност. Невъзможно било да се различи свързването между блоковете, от които е била изградена, дори и при ярката светлина на фенер.

Браун обаче,  все пак успял да  открие вход и решил да  влезе вътре.  Той минал по тесния проход и се озовал в  правоъгълна зала. Стените й също били  идеално гладки, разбира се, покрити с морски водорасли и корали.

Освен от фенера на Браун стаята се осветявала от някакъв източник на разсеяна светлина, който той не могъл да определи. В центъра на  помещението на едно възвишение изследователят открил кристална сфера с диаметър около 10 см, която той взел, напускайки пирамидата.

Браун се опасявал, че находката може да му бъде конфискувана, ето защо не разказал  на никого от колегите си и дълго пазел в тайна нейното съществуване.

Чак през 1992 година  Рей Браун демонстрирал странната кристална сфера на семинар на психолози във Финикс.  Оттогава започнало  нейното изследване.

Оказало се, че при внимателно вглеждане в нея може да се различи изображението на три пирамиди.  Жена, която се намирала   близо до сферата, изпаднала в транс, по време на който съобщила, че кристалното кълбо е принадлежало някога на египетския бог Тот, по чиято  заповед било погребано тайното хранилище на знанията на платото Гиза.

Много изследователи предполагат, че изображението на пирамиди  в сферата може би е ключът  към разгадаването на местонахождението на четвъртата, подземна пирамида в Гиза, в която  се говори, че са скрити папируси с тайни знания на бог Тот.  

Ако човек се вгледа в кристалната сфера под определен ъгъл, може да забележи как вътрешните й изображения се разпадат на хиляди малки линии.  Според доктор Браун, тези линии представляват своего рода микросхема.  Когато погледнели  под друг ъгъл,
изследователите  можели да различат... взиращо се в тях голямо човешко око...

Покрай кристалната сфера на доктор Браун се случвали много странни неща. Тези, които се намирали близо до нея, чували гласове, усещали странни бодежи по тялото си, виждали призрачни фигури или светлини... Стрелката на поставен близо до сферата компас, започвала да се върти обратно на часовниковата стрелка, а когато  компасът се преместел по-далеч, всичко се нормализирало и той започвал да показва правилно посоките на света.... Имало и странни случаи, при които при докосване на сферата, зараствали  рани...

Любопитно е, че  според Едгар Кейси, известния ясновидец, който можел да вижда и в бъдещето, но и в миналото,  именно в района на Бахамските острови  се е намирала най-древната працивилизация, която е потънала между 15 600 и 10 000 г. прн.н.е.  в резултат на гигантски природен катаклизъм. Хората там притежавали Великия кристал...

Според Кейси кристалите се използвали за светски и духовни цели и представлявали мощни акумулатори на енергия от слънчевото излъчване  и светлината на звездите.
Тази енергия позволявала да се издигат дворци и храмове, както и да се развият екстрасензорните способности на хората.

Според  Кейси  именно лекомисленото боравене с Великия кристал е предизвикало взривове, които са провокирали вулканична активност, в резултат на което древният материк бил разрушен и потънал.... Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия