Днес се навършват 138 години от обесването на Васил Левски (+ видео)

Днес се навършват 138 години от обесването на Васил Иванов Кунчев - Васил Левски. Възпоменателната церемония ще започне в 18.00 часа пред паметника му в столицата. На нея ще присъстват премиерът Бойко Борисов, президентът на република България Георги

2011-02-19 13:43:52
Днес се навършват 138 години от обесването на Васил Левски (+ видео)
Днес се навършват 138 години от обесването на Васил Иванов Кунчев - Васил Левски. Възпоменателната церемония ще започне в 18.00 часа пред паметника му в столицата. На нея ще присъстват премиерът Бойко Борисов, президентът на република България Георги Първанов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев, министърът на културата Митко Тодоров и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Архиерейска панахида ще бъде отслужена в памет на Апостола в храма "Света София" от 17.00 часа. След това с литийно шествие ще бъдат поднесени цветя на паметника му в София. Организатори на събитието са фондация "Васил Левски", Столична община и Софийска света митрополия.

В програмата ще се включат актьорът Пламен Манасиев, Весела Минчева и Валентин Бобевски от 35-та столична гимназия и хорова формация "България".

Весела Минчева ще изпълни своя авторски текст, който е посветен на Васил Левски и е отличен на общоградския конкурс за есе в София. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия