Специална програма за опазване популацията на коалите

В Австралия, Тайланд, Китай, Япония, Индия и други държави е приета програма за опазване популацията на животните. Това не е ново събитие, но тази програма започва с нещо радикално. Буквално във всяка гора ще има охранители, които ще са въоръжени

2011-02-19 11:39:02
Специална програма за опазване  популацията на коалите
В Австралия, Тайланд, Китай, Япония, Индия и други държави е приета програма за опазване популацията на животните. Това не е ново събитие, но тази програма започва с нещо радикално.

Буквално във всяка гора ще има охранители, които ще са въоръжени и ще пазят никой да не бракониерства из местностите, където живетят защитени представители на животинския вид. Засега програмата ще се фокусира върху коалите и ако до 1 година има добри показатели, ще се въведе и за всички видове животни.

В момента се маркират много коали в Aвстралия с GPS следящи устройства и сигнализират за всякакъв вид движение или повреда на устройството. Точността на GPS-a е с около 1-2 метра така, че ако бъде открадната малка коала, веднага ще може да бъде намерена.

Тази защитна програма ще струва милиарди, но ще се спонсорира предимно от правителствени организации и анонимни милионери, които са искали да участват. Един от най-щедрите дарители е английски граф, който преди това е бил ловец, но е осъзнал колко грешно е това, което е правил и сега е посветил живота си да се грижи за животните.

Много държави по целия свят скоро ще направят наказанията за бракониерство много по-тежки и ще се третират като двойни престъпления. Ако изчезне определен вид животно, може да настъпи катаклизъм на Земята. В интерес на истината една статистика показва, че ако нарушим баланса на природата с повече от 30%, това ще е краят на света. Представете си морската вода с 6 градуса по-топла, няма да има лед, съответно ще станат потопи и ще има много загинали.

Дано нещата се променят бързо, защото бих искал да знам, че когато имам внуци, те ще живеят на една планета, която е пълна с живот и чиста природа, а не като в страховит филм от бъдещето. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия