Ще снимат филм за живота на Дж.К.Роулинг

Невероятната история на писателката на поредицата Хари Потър, Дж.К.Роулинг ще бъде преразказана във филм. В ролята на писателката ще се превъплъти Попи Монтгомъри, която е известна с ролята си на агент от ФБР Саманта Спейд от сериала "Безслед

2011-02-19 01:15:40
Ще снимат филм за живота на Дж.К.Роулинг
Невероятната история на писателката на поредицата Хари Потър, Дж.К.Роулинг ще бъде преразказана във филм.

В ролята на писателката ще се превъплъти Попи Монтгомъри, която е известна с ролята си на агент от ФБР Саманта Спейд от сериала "Безследно изчезнали". Филмът ще се казва "Странна магия" и ще се снима в Канада, защото има сгради, които наподобяват онези, които писателката е посещавала, когато е писала историите за Хари Потър.

Снимките ще стартират другата седмица. Във филма ще има и епизоди от по-ранния живот на Дж.К.Роулинг и ще видим как се е родила идеята за очилатия магьосник, докато писателката е пътувала от Манчестър за Лондон с влак.

Дж.К.Роулинг пази личния си живот и дълго време не е била съгласна да се снима такъв филм. Тя започва да пише първата книга за Хари Потър през 1990 година, когато е живяла в Единбург и е била безработна майка. Пише в кафене, защото няма достатъчно пари, за да отоплява дома си. В момента Дж.К.Роулинг е една от най-богатите жени в света.

Книгите за Хари Потър са преведени на 67 езика, продадени са над 400 000 000 копия и има осем заснети филма по седемте книги (последните два филма обхващат книгата "Хари Потър и даровете на смъртта"). Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия