Мъжете говорят, говорят, говорят и... нищо не казват

Според вас кой е по-приказливият пол? Повечето сигурно си мислят, че това са дамите, но всъщност не е вярно. Учени от Англия установиха, че мъжете говорят повече от жените, но в крайна сметка не казват нищо. Жените се справят по-добре в общуването

2011-02-19 00:42:12
Мъжете говорят, говорят, говорят и... нищо не казват
Според вас кой е по-приказливият пол? Повечето сигурно си мислят, че това са дамите, но всъщност не е вярно.

Учени от Англия установиха, че мъжете говорят повече от жените, но в крайна сметка не казват нищо. Жените се справят по-добре в общуването и се изразяват с доста по-малко думи. За сметка на това представителите на силния пол ползват повече думи, за да обяснят това, което искат, но така и не успяват да го направят. Мъжете изпитват известни затруднения, когато искат да направят комплимент на някоя красива жена. Мъжките комплименти са доста предсказуеми, докато дамите изпадат в детайли, когато хвалят някого.

Когато се води разговор на важна тема, мъжете и жените се изразяват по сходен начин. Когато мъжете общуват със своите приятели, те използват повече на брой думи, в които има по-малко количество информация. Дамите от своя страна имат по-разнообразна реч и не им се налага да използват много думи, за да обяснят това, което искат.

Не е вярно, че дамите са приказливи, мъжете са тези, които често говорят, просто, за да върви разговора.
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия