Тя го замеря с мандарини, а той нея с банан - младите се обичат! :)

Хиляди дами от Малайзия се събраха в столичен парк, за да хвърлят мандарини във вода с надеждата, че някоя от тях ще попадне в ръцете на техен бъдещ интимен партньор. Обичаят е стар и се спазва от дамите, които са от китайски произход. Плодовете с

2011-02-19 00:18:18
Тя го замеря с мандарини, а той нея с банан - младите се обичат! :)
Хиляди дами от Малайзия се събраха в столичен парк, за да хвърлят мандарини във вода с надеждата, че някоя от тях ще попадне в ръцете на техен бъдещ интимен партньор. Обичаят е стар и се спазва от дамите, които са от китайски произход.

Плодовете се хвърлят в последната вечер от 15-дневните празненства по случай Лунната Нова година. Този ден се нарича още китайския Св. Валентин. Неомъжените дами хвърлят мандарини в морето и се надяват, че плодът ще бъде намерен от перспективен мъж, който може да им предложи брак и да създадат семейство.

В днешно време традицията се възприема по-различно и дамите просто целят да се запознаят с нови хора и да се сприятелят с тях. Дори има двойки, които участват в хвърлянето, а отскоро се приемат и мъже.

Преди да хвърлят мандарините във водата, жените написват името си върху тях, своя телефонен номер и e-mail адреса си. Ако някой представител на силния пол прояви интерес към въпросната жена, той й дава банан, на който е написал своето име и телефон за контакт. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия