Можете ли да разберете кога имате фалшив глад? Кои са причините за него?

Все някога ви се е случвало да сте яли скоро, но въпреки това да чувствате глад. Доста хора се оплакват, че са жертва на фалшивия глад. Какво всъщност е това? Причините за неговата поява може да бъдат две. Едната е, когато имаме завишени стойности

2011-02-18 01:38:43
Можете ли да разберете кога имате фалшив глад? Кои са причините за него?
Все някога ви се е случвало да сте яли скоро, но въпреки това да чувствате глад. Доста хора се оплакват, че са жертва на фалшивия глад. Какво всъщност е това?

Причините за неговата поява може да бъдат две. Едната е, когато имаме завишени стойности на киселинността в стомаха. Тази промяна стомаха я разбира като реален физически глад - завишената киселинност създава дискомфорт и понякога предизвиква болки, които ние се опитвате да отстраним, като хапнем нещо. Хората, които имат редовно този проблем, страдат от преяждане - те ядат често и по много, за да се справят с болката. В същото време единственото, което правят, е да си вредят на здравето.

Другата причина за появата на фалшивия глад е ниското ниво на глюкоза в кръвта. Дотам обикновено се стига след консумацията на въглехидрати, които са повишили, а след това довели до рязък спад на глюкозата и до появата на чувство за глад. За да не изпадате в такава ситуация, консумирайте както храни с високи показатели по отношение на повишението на глюкозата, така и такива, които ги неутрализират.

Ако опознаете своето тяло и неговите реакции, ще ви е по-лесно да се отървете от усещането за фалшив глад. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия