Древните англичани са пиели от черепи

Учени от няколко организации са намерили данни за начините, по които са се хранили древните англичани. За чаши са излолзвали черепи, намазани със смес отдолу, за да са стабилни. Самият череп е бил изпълван с камъни, за да стане по-удобен за ползва

2011-02-17 14:21:22
Древните англичани са пиели от черепи
Учени от няколко организации са намерили данни за начините, по които са се хранили древните англичани.

За чаши са излолзвали черепи, намазани със смес отдолу, за да са стабилни. Самият череп е бил изпълван с камъни, за да стане по-удобен за ползване. За поставяне на храната често са били използвани различни кости увити едни в други, за да заприличат на нещо като чиния.

Тъй като тогава не са ползвали вилици и лъжици, за прибори подобни на тях са употребявали клюн на птица с увита пръчка около него - за лъжица, а за вилица се е ползвало обратната страна на същия прибор.

Намерените останки ясно могат да бъдат разпознати като модерните прибори, но разбира се в първобитен вид. Всички открити артефакти ще бъдат изложени в Лондонския музей и ще могат да се видят там.

Вярва се, че тези техники са използвани чак до времето на рицарите. Останките са на около 14 000 години, но има и такива, които са едва на 800 години. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия