Точните съставки на най-любимата напитка на човечеството са една от най-дълбоко пазените тайни в историята на производството. Рецептата е известна едва на няколко души от екипа на компанията. Подробностите около приготвянето на Coca Cola се охраняват денонощно в трезор в Атланта, Джорджия.

Сайтът Thisamericanlife.org разпространи информацията, че вече знаят съставките и точните мерки, необходими за направата на газираната напитка. Те са публикували сходен лист на Джо Джейкъбс - фармацевт, който продава чаша кола срещу 5 цента. В списъка му има и допълнителни съставки като детелина и сок от слива. Основната част от напитката се състои от: 28.3 грама ванилия, 9.46 литра вода, 85 грама лимонова киселина, 42.5 карамел, 1.06 литра сок от лайм, 30 (не се вижда мерната единица) захар, 28.3 кофеин.

Вкусът на Coca Cola се дължи на тайната добавка, която е известна като "7х", която е под 1% от общото количество съставки в рецептата, но в същото време е основна част от крайния продукт. От "7х" се слагат 56.7 грама на всеки 19 литра течност. Добавката съдържа: 10 капки канела, 227 грама алкохол, 5 капки кориандър, 10 капки масло от индийско орехче, 20 капки портокалово масло, 10 капки масло нероли и 10 капки лимоново масло.

От компанията все още не са коментирали дали изтеклата информация е вярна.
Автор: Ралица Солакова