Още две камери в Хеопсовата пирамида?

С помощта на 3D симулация, френски учени са установили, че  в Хеопсовата пирамида в Египет има още две тайни  камери.  Теорията на френските  специалисти е подкрепена и от американски египтолози.  Тайните камери са били п

2011-02-14 15:24:24
Още две камери в Хеопсовата пирамида?
С помощта на 3D симулация, френски учени са установили, че  в Хеопсовата пирамида в Египет има още две тайни  камери.  Теорията на френските  специалисти е подкрепена и от американски египтолози.  Тайните камери са били предназначени за мебели, които да служат на фараона в задгробния живот.

Френският архитект Пиер Уден твърди отдавна, че Хеопсовата пирамида не е построена с рампи отвън, а отвътре навън.  Според него само  основите на пирамидата са направени с външна рампа, по която са местени блоковете.  След това, на около  една трета от височината,    е използвано вътрешно спираловидно  съоръжение до завършването на пирамидата.  Помещенията  с форма на буквата L са били удобни за маневрирането с каменните блокове.

Тази теория обаче не може да  бъде доказана, тъй като египетските власти са отказали да бъде направено изследване с радари и инфрачервени лъчи.

Подобни  камери има и в пирамидата на бащата на Хеопс - Снофру.  Освен това, блокове  в северната стена на погребалната камера в  Хеопсовата пирамида показват, че е имало пасаж, който е водел към тези помещения. През него най-вероятно са излезли и хората от погребалната процесия след траурния ритуал. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия