Китай направи страхотен ход против цигарите

Китай взе решение да забрани каквото и да е показване на тютюневи изделия по телевизията и говоренето за тях по радиото. Много политически сили говориха лошо за Китай, но ето, че те доказват, че мислят за населението си. Във филмите няма да има до

2011-02-13 17:27:31
Китай направи страхотен ход против цигарите
Китай взе решение да забрани каквото и да е показване на тютюневи изделия по телевизията и говоренето за тях по радиото.

Много политически сили говориха лошо за Китай, но ето, че те доказват, че мислят за населението си. Във филмите няма да има дори една сцена, в която да има пушещи, за да не се подучват децата на такива вредни навици. Това е направено за защита на младите и тяхното здраве. В Китай е буквално невъзможно непълнолетен да си закупи тютюневи изделия или алкохол.

Освен това ще бъде забранено в големите заведения да се пуши ако има деца. Дори едно дете да има в заведение от  500 квадрата, пушенето няма да е позволено. Има заведения, в които не се допускат деца, но в тези, които може да влизат малчугани, няма да има тютюнев дим.

Китай може и да е комунистическа държава, но определено е модерна и има гъвкав тип на управление и мисли за младите. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия