Руснак създаде спасителна капсула за 21.12.2012

Бивш военен инженер от Подмосковието, който вярва, че на 21 декември 2012 година, според  предсказанието на маите, светът ще преживее апокалипсис, е проектирал спасителна капсула. В новия “Ноев ковчег”  20 души могат да

2011-02-12 21:55:51
Руснак създаде спасителна капсула за 21.12.2012
Бивш военен инженер от Подмосковието, който вярва, че на 21 декември 2012 година, според  предсказанието на маите, светът ще преживее апокалипсис, е проектирал спасителна капсула.

В новия “Ноев ковчег”  20 души могат да се спасят от  катаклизми като големи студове или горещини, отровни вещества, силни урагани и  дори земетресения.  По форма капсулата напомня  огромна метална гайка, покрита с фолио.  Вътре тя е разделена на 3 отделения, които засега са празни.  Скоро инженерът ще изгради и външната й част, направена от вата и стомана.

Освен жилищни помещения   там ще има акумулатори,  цистерни с вода и изобщо всичко, което е нужно на хората, за да не излизат оттам  в продължение на 40 денонощия.

Евгений Убийко  се надява да намери инвеститор, за да може да завърши опитния образец и да продаде идеята на държавата.  Според изчисленията му, това ще струва
80 000 долара. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия