Работохолизмът е опасен!

Последните изследвания говорят, че работохолизмът е  опасно психическо разстройство. На пръв поглед той е доста изгоден икономически, но последствията за здравето са толкова сериозни, че в края на краищата страдат и индивидът,  и общ

2011-02-12 21:32:39
Работохолизмът  е опасен!
Последните изследвания говорят, че работохолизмът е  опасно психическо разстройство.

На пръв поглед той е доста изгоден икономически, но последствията за здравето са толкова сериозни, че в края на краищата страдат и индивидът,  и обществото.

Учените дават диагноза работохолик на човек, който обича да работи извънредно и продължително, като с това сякаш компенсира чувство на вина заради мнимо безделие.
Специалистите дори предлагат работохолизмът да се разглежда заедно с останалите поведенчески фактори, влияещи върху психическото и физическото здраве на хората.

При работохолиците е гарантирана прекомерната умора и изтощението, нарушенията в съня, а понякога се налага и  да се прибегне към психотропни вещества.

Специалистите съветват да не се работи повече от 50 часа седмично, защото в противен случай съществува риск  от появата на високо кръвно, диабет и дори рак. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия