Започва преброяването и при кучетата

Всички домашни кучета в столицата трябва да се сдобият с чип. Собствениците на четириногите трябва да маркират своите любимци до половин година след влизането в сила на проекта. Устройството ще се дава безплатно от общината. Вече са поръчани първите

2011-02-12 12:36:30
Започва преброяването и при кучетата
Всички домашни кучета в столицата трябва да се сдобият с чип. Собствениците на четириногите трябва да маркират своите любимци до половин година след влизането в сила на проекта. Устройството ще се дава безплатно от общината. Вече са поръчани първите 5000 чипа. Хората, които маркират кучетата си, ще бъдат освободени за 1 година от такса за домашния си любимец. Ако не спазят проекта на Наредбата за отглеждане на домашни животни ще трябва да платят глоба в размер на 500лв. Освен домашните кучета, с чипове ще бъдат и бездомните.

Във всеки район ще се намира по един център, където напълно безплатно бездомните кучета ще бъдат кастрирани и ще им се поставя чип. Целта на този проект е да се види реалният брой на домашните четириноги и да се направи електронен регистър.

Броят на бездомните кучета нараства, защото доста хора изхвърлят своите домашни любимци на улицата и те създават поколения с останалите четириноги.

До края на другия месец ще стане ясно колко кучета има по софийските улици.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия