Кучето е най-добрия приятел на студента

Нов начин за подкрепа на студентите по време на техните сесии са открили учени от Масачузец. С помощта на специално обучени кучета хората могат успешно да преборят стреса в този труден за тях период. Университетът „Тафт” в щата Масачузец

2011-02-11 09:54:17
Кучето е най-добрия приятел на студента
Нов начин за подкрепа на студентите по време на техните сесии са открили учени от Масачузец. С помощта на специално обучени кучета хората могат успешно да преборят стреса в този труден за тях период. Университетът „Тафт” в щата Масачузец отдавна се е ангажирал да окаже благотворно влияние върху работата на своите студенти. По време на сесии библиотеките в университета работят с удължено работно време и са наети психологически консултанти на разположение на всеки.

Освен това учащите могат да се възползват от безплатни масажи или занимания с йога. След откритието на учените от Масачузец, най – новото средство за борба със стреса у студентите са специално обучените за терапия кучета. Идеята за използване на кучета е на управител на общежитие към „Тафт” на име Михаил Блис. Блис се сетил за това след като самият той участвал в подобен проект. Според него контакта с куче е елементарно, но изключително ефективно средство срещу стреса. Автор:

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия