Нездравословното хранене намалява IQ-то на децата

Нездравословното хранене е в състояние да повлияе значително върху IQ-то на малките деца, сочат резултатите от последни проучвания. Присъствието на преработени храни във всекидневното меню на малчуганите под 3-годишна възраст, намалява интеле

2011-02-10 19:27:26
Нездравословното хранене намалява IQ-то на децата
Нездравословното хранене е в състояние да повлияе значително върху IQ-то на малките деца, сочат резултатите от последни проучвания.

Присъствието на преработени храни във всекидневното меню на малчуганите под 3-годишна възраст, намалява интелектуалните им способности на по-късен етап от живота.

„Развитието на умствените възможности става много по-бързо в ранните години. Изглежда, че това, което се случва с човек на по-късен етап от живота, не е от такова голямо значение”, коментира д-р Полин Емет от университета в Бристол.

Резултатите от проучването всъщност доказват отдавна известна на учените истина, че това, което ядем в ранна детска възраст, оказва огромно влияние върху интелектуалните ни способности в бъдеще.

Ето защо специалистите препоръчват на младите родители да се запознаят добре с изискванията за здравословно хранене на децата, както и да изключат тотално от менюто на малчуганите полуфабрикатите.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия