Не търсете вина в другите, намерете решение във вас самите!

Българските младежи се мислят за много умни и все всичко знаят и разбират. Не е лошо човек да има високо мнение за себе си, но трябва да има и причина за това. Официален интернет IQ тест, проведен с 10 000 българи, е показал среден резултат от 91

2011-02-10 14:32:36
 Не търсете вина в другите, намерете решение във вас самите!
Българските младежи се мислят за много умни и все всичко знаят и разбират. Не е лошо човек да има високо мнение за себе си, но трябва да има и причина за това.

Официален интернет IQ тест, проведен с 10 000 българи, е показал среден резултат от 91 точки. Той е правен за ученици от 16-18 годишна възраст. Според IQ тестовете, нормалното интелектуално ниво се равнява на 105-110 точки. За сравнение, съседна Румъния е направила същия тест и средният резултат е 103 точки. Във Франция е 108 точки, в Германия е 106 точки, в Италия е 103 точки, в Англия е 110 точки, в Гърция е 100 точки, а в Русия е 98 точки.

"Съвременната младеж" има високо мнение за себе си и повечето мислят, че са много умни и оригинални. За жалост тестът доказва нещо различно. Този IQ тест ще се проведе още 9 пъти и с по още 10 000 души, за да се стигне до по-добър резултат. За жалост нямам право да дам адреса на уебсайта, защото тестът се провежда по градове и по специален начин, а не своеволно. От тези 10 000 тествани, 2000 са били софиянци, другите са били от Пловдив, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Варна и Бургас.

Аз помолих да ми дадат най-ниският резултат с обещание да не казвам името на човека, който го е направил. Това е момче на 18 години от София, което е получило 78 точки. Той не е знаел нищо за България и участието й в Първата и Втора Световни Войни и е нямал абсолютно никакво понятие какво се е случило през 1989 година в държавата ни. Също нещо срамно, е че същият този младеж е отговорил грешно на въпроса: "Кой е бил президент преди Георги Първанов?" - Младежът е избрал от четири варианта... Георги Димитров. За тези, които все пак не знаят, правилният отговор е Петър Стоянов - от 22 януари 1997г. до 22 януари 2002 година.

Дано младите осъзнаят, че те са бъдещето и спасението на тази държава (и на всяка друга) и много от тях могат да станат политици с истинска цел и идея за подобряването на живота на всички.

Младежи, рано или късно трябва да се разбере, че вие сте бъдещето и вие ще градите държава. Трябва да накарате родителите ви да се гордеят с вас и да се борите да изградите една страна, за която хората да говорят с гордост. Всеки иска да отиде в Париж, Мадрид, Барселона, Лондон и други градове и столици. Ще е прекрасно ако светът след време започне да говори за мечтана почивка в Созопол или прекрасна планинска седмица в Родопите. Не мислете, че вашите действия са без следи и последици, всяко нещо, което правите или НЕ правите, ще се отрази на начина Ви на живот. Всеки се мисли за голям патриот, но говори само лошо за държавата си. Как е възможно това?!

Не търсете вина в другите, намерете решение във вас самите!

"Държава не се прави само от политици, прави се от хората, имащи идея и цел. Докато те не осъзнаят, че това е така и не спрат да обвиняват държавата за проблемите си, няма да се оправим!" - Петър Цанков Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия