Българин Супер-Герой

Димо Генов отива с приятели на почивка в Швейцария, страната, за която са мечтали цял живот. Той и двамата му приятели, Евгени и Павел, пристигат и решават да се разходят към по-ниските върхове на Алпите. След около 3 часа приятелите спират да хапнат

2011-02-10 14:26:59
Българин Супер-Герой
Димо Генов отива с приятели на почивка в Швейцария, страната, за която са мечтали цял живот. Той и двамата му приятели, Евгени и Павел, пристигат и решават да се разходят към по-ниските върхове на Алпите. След около 3 часа приятелите спират да хапнат. Димо се отдалечава около 100 метра, за да направи прекрасни снимки на околността. Той обаче забелязва на 200 метра от него човек, легнал на снега и размахващ шал. Димо извикал приятелите си и веднага помогнали на мъжа, който бил около 30 годишен.

Пострадалият човек успява да обясни, че в снега има затиснати двама негови приятеля - мъж и жена. Евгени и Павел веднага се обаждат за помощ и помагат, носейки Робърт (пострадалият човек) до хижата на около 2 километра. Димо остава там, вади статива на апарата си и с него започва да копае в снега. Той успял да извади и другите двама пострадали, но в осъзнал, че са в много тежко състояние. Грабва на гръб жената и връзва въже около кръста си, след което връза пострадалия мъж и започва с всички сили да се мъчи да измине тези 2 километра до хижата. След като изминава мъчителни 500 метра, го намира хеликоптер, който спасява всички.

От трудните физически дейности, носейки жената и влачейски мъжа, Димо скъсал мускулна тъкан на дясното си рамо и разтегнал сухожилия по тялото си. Въпреки това, неговите действия са спасили 3 човешки живота и той не съжалява за нищо.

Тримата пострадали: Робърт, Виора и Гюнтер са невероятно благодарни на смелия българин. Сега Димо Генов е легенда из Алпите. До колкото разбрахме ще има малък каменен паметник на него и неговите приятели. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия