Черна минерална вода и чипс с вкус на ягода - продуктите на бъдещето

След 10 години ще консумираме продукти, които в момента мислим за екзотични. В днешно време хората не обръщат никакво внимание на здравословното хранене, но това ще се промени с годините. След време ще се приготвят ястия предимно с нискокалорични мас

2011-02-10 01:02:36
Черна минерална вода и чипс с вкус на ягода - продуктите на бъдещето
След 10 години ще консумираме продукти, които в момента мислим за екзотични. В днешно време хората не обръщат никакво внимание на здравословното хранене, но това ще се промени с годините. След време ще се приготвят ястия предимно с нискокалорични масла. Захарта ще бъде заменена от билката стевия, която е 300 пъти по-сладка и в същото време по-безопасна за здравето и фигурата.

Стевията се е използвала още от племето гуарани като подсладител. Те слагали няколко листа в напитките си и по този начин ги правели невероятно сладки.

Хранително-вкусовата промишленост ще продължи да експериментира с външния вид и вкусовете на храните и продуктите на пазара. В най-скоро време ще се появят черна минерална вода и чипсове, които ще имат вкус на плодове.

Част от напитките ще станат доста гъсти, някои дори ще приличат на желе. Ще има доста продукти, богати на калций и витамини и пробиотици. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия