Защо околните не ви харесват?

Понякога чувствали ли сте се отхвърлен/а, сякаш всички около вас не ви харесват и избягват вашата компания? А замисляли ли сте се каква е причината за това? Ако повечето хора около вас не ви харесват, вероятно причината не е в тях. Вгледайте се в

2011-02-09 02:19:43
Защо околните не ви харесват?
Понякога чувствали ли сте се отхвърлен/а, сякаш всички около вас не ви харесват и избягват вашата компания? А замисляли ли сте се каква е причината за това?

Ако повечето хора около вас не ви харесват, вероятно причината не е в тях. Вгледайте се в себе си, вижте държанието си. Може би сте твърде критична личност, лесно се палите, сърдите се като малките деца, не умеете да се държите добре с околните, имате лоши маниери и възпитание? Може пък да не сте лош човек, но да сте стеснителни и трудно да общувате с непознати.

Вижте няколко причини, които отблъскват хората:

1. Вие сте натрапчива личност - приятелите са за добри и лоши времена, на тях човек може да сподели всичко, но и това си има своите граници. Ако станете прекалено досадни, ако не се съобразявате с факта, че и вашите приятели си имат личен живот и време, в един момент, може би, ще усетите, че те ви отбягват, защото отдавна сте престъпили границата на нормалното поведение.

2. Прекалено много се оплаквате - няма лошо да споделяте, когато нещо ви тежи, но никой не обича да слуша постоянните оплаквания, че животът е гаден, че си нямате половинка, че цените са високи и пр. Хубаво е да се промените, да престанете да "мрънкате" и да пазите някои неща за себе си, защото човек би ми определил като "невъзпитана личност, с която е неприятно да се общува".

3. Липсва ви чувство за хумор - хубаво е от време на време човек да не взима нещата на сериозно и да умее да се шегува със ставащото. Самоиронията е черта, която се цени от околните и ще ви спаси от това да бъдете отегчителен събеседник.

4. Не умеете да се контролирате - не е приятно човек да общува с някого, който не умее да контролира поведението си. Променете се, защото има опасност да останете без приятели, ако те постоянно трябва да търпят вашите изблици и невъзпитано поведение.

5. Прекалено черногледа личност сте - ако виждате само и единствено недостатъците у хората, това няма да ви донесе нищо хубаво. Няма човек, който да обича да му се натякват слабите места. Няма смисъл да се държите по този начин, хората няма да се променят, единствено може да престанат да общуват с вас, за да избегнат постоянните ви коментари.

6. Знаете всичко (дървен философ) - знаете всичко, винаги сте най-информирани, най-умни, най... Няма нищо лошо човек да има богата обща култура и да е добре информиран, но не прекалявайте с информацията, която давате на околните.

7. Паниката е вашето второ Аз - постоянно се страхувате, че ще се случи нещо лошо, гледате песимистично на нещата. Хората не харесват такъв тип поведение. На никого не му е приятно в обкръжението да има някой, който постоянно да предрича неуспехи. Мрачното ви настроение определено ще накара вашите приятели да ограничат контактите си с вас. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия