Американска студентка обожава да яде... сапун

Рядко психическо заболяване кара 19-годишната американска студентка на име Темпест Хендърсън да яде сапун. Младото момиче се пристрастило към сапуна и праха за пране преди няколко месеца. Първоначално тя започнала с прах за пране, като вкусът м

2011-02-08 22:44:54
Американска студентка обожава да яде... сапун
Рядко психическо заболяване кара 19-годишната американска студентка на име Темпест Хендърсън да яде сапун.

Младото момиче се пристрастило към сапуна и праха за пране преди няколко месеца. Първоначално тя започнала с прах за пране, като вкусът му й се сторил изключително сладък и леко солен, което веднага й допаднало. След това Хендърсън започнала да похапва и сапун, като стигнала до изяждането на пет екземпляра седмично.

„Когато съм под душа обожавам да ям зелен сапун. Чувствам се много по-чиста, когато го изяждам, отколкото само когато се измивам с него”, споделя 19-годишната студентка.

След като в продължение на шест месеца Хендърсън се тровила със сапун и прах за пране, тя най-накрая решила да потърси лекарска помощ. Медиците пък веднага й поставили диагнозата Pica – психическо разстройство, което принуждава човек да яде неща, които по принцип нямат хранителна стойност. Известни на медицината са редица случаи на влечение към монети, тебешир, глина, почва, дори химикалки и четки за зъби.

Лекарите са единодушни, че в случая на Хендърсън става въпрос за тежко психическо разстройство, предизвикано от личните й проблеми. Тя не само се разделила с дългогодишния си приятел Джейсън, но и се преместила да живее в Канзас, далече от семейството си, за да учи в колеж.

В момента 19-годишната студентка се подлага на лечение, чиято главна цел е да я откаже от нейната зависимост към яденето на сапун и прах за пране.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия