Гери Мур - поредният музикант, жертва на алкохола /видео/

Както вчера съобщихме, отиде си от този свят “Белият крал на блуса” - великият ирландски китарист  Гери Мур. Преди ден големият музикант почина в курорта Коста дел Сол  в Испания. Там той е бил на почивка с 30-годишната

2011-02-08 15:58:23
Гери Мур - поредният музикант, жертва на алкохола /видео/
Както вчера съобщихме, отиде си от този свят “Белият крал на блуса” - великият
ирландски китарист  Гери Мур.

Преди ден големият музикант почина в курорта Коста дел Сол  в Испания. Там той е бил на почивка с 30-годишната си приятелка.  Вечерта двамата пийнали шампанско и бренди.  След като заспал, обаче,  Гери повърнал и започнал да се дави.   Смята се, че именно попадането на стомашно съдържимо в белите дробове е причина за смъртта на Мур.

Гери Мур е поредната звезда, която става жертва на алкохола. През 2009 година по същия начин си отиде  и вокалистът на  ‘Бойзоун” Стивън Гейтли.

Гери Мур е роден  е Белфаст.  Сдобива се с първата си акустична китара едва на 8 години, а на 14 вече притежава истински инструмент. Научава  се да свири с дясната ръка, въпреки, че е левак.  В продължение на цели 30 години големият китарист беше в състояние да обедини  религии, цветове и раси само с едно опъване на струните.
Свирил е с Боб Гелдоф, Боб Дилън и Би Би Кинг.

Мир на праха му!  
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия