Шоколадът – по-полезен от плодовия сок

Добри новини за любителите на шоколада! Учени от Центъра за здравословно хранене в американския щат Пенсилвания доказаха, че какаовото изкушение е по-полезно за човек дори и от плодовите сокове. Специалистите установили, че в черният шоколад

2011-02-07 23:21:18
Шоколадът – по-полезен от плодовия сок
Добри новини за любителите на шоколада! Учени от Центъра за здравословно хранене в американския щат Пенсилвания доказаха, че какаовото изкушение е по-полезно за човек дори и от плодовите сокове.

Специалистите установили, че в черният шоколад се съдържат огромни количества антиоксиданти и полифеноли – вещества, за които отдавна е известно, че оказват благоприятно въздействие върху човешкия организъм, като го защитават от различни видове рак и сърдечни заболявания.

Учените са единодушни, че ако човек консумира по 30 грама черен шоколад на ден, той може да намали нивото на холестерол в кръвта, да подобри кръвообращението си и да намали риска от рак и сърдечни заболявания.

Освен всичко това черният шоколад стимулира производството на серотонин и ендорфин в организма и подобрява настроението. В него не се съдържа захар, което го прави подходящ дори за хората, които са на диета.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия