Игрите - пладнешки грабеж!

Call of Duty Black Ops счупи много рекорди в първата седмица и направи продажби за над 1 милиард долара. Въпреки това вече три месеца рекордната игра продължава да има проблеми и "бъгове". На геймърите им е писнало да дават по 60$-90$ до

2011-02-04 20:58:38
Игрите - пладнешки грабеж!
Call of Duty Black Ops счупи много рекорди в първата седмица и направи продажби за над 1 милиард долара. Въпреки това вече три месеца рекордната игра продължава да има проблеми и "бъгове".

На геймърите им е писнало да дават по 60$-90$ долара за игра пълна с проблеми и да чакат месеци да бъдат оправени. Голяма група от професионални играчи (такива, които имат отбори и ходят по състезания и прочее) ще направят доста сериозна стачка заради лакомията за пари на фирмите за игри. Геймърите са много против продажбата на незавършен продукт и нарочно орязан, за да може след това DLC (Download Content) пакетите да вземат още пари от потребителите. Над 11 милиона души са съгласни с това, че фирмите за игри се опитват да ги правят на глупаци и ги мамят.

"Това е глупаво. Не може игра, която струва 60-90 долара да има толкова много бъгове! Писна ни да ни правят на глупаци и да ни вземат парите за незавършен продукт. Няма спор, че CoDBO е една от най-добрите игри свързани с мултиплейър и военна тематика, но явно фирмите правещи игрите ни мислят за тъпанари и не спират вече няколко пъти да ни дават незавършени и дефектни продукти. За пример давам първо Call of Duty Modern Warfare 1, играта получи над 11 подобрения за няколко месеца. Това означава, че доста неща са били незавършени и непоправени. Втори пример - Call of Duty World at War, тя пък имаше над 15 големи и малки поправки. Следващата е Call of Duty Modern Warfare 2 - най-голямата глупост правена досега. Идеята на играта бе страхотна и реализирана по уникално глупав и нескопосан начин. Нямаше баланс на много оръжия и други неща, а обещанията бяха невероятни. Тя получи мисля, че около 20 поправки. Това включва малки и големи. Гадните неща не са само тези!

DLC пакетите с карти са абсурдни. Наясно сме, че тези неща ги има още в началото и се оставят, за да се изкопчат още милиони от хората. Това би трябвало да е противозаконно, но както всички знаем, всеки с пари може да си напазарува закони и да си ги изкривява и чупи както си иска. Моята група и още 3225 клана ще обявим бойкот срещу Infinity Ward, Treyarch и другите обичайни заподозрени заради ла***та, които ни мятат. Или ще се научат да ни дават незавършените игри за по-ниска цена, или ще ги завършват напълно преди да ги пуснат. Имат достатъчно тестващ персонал, за да открият всеки един дребен детайл. Също така пакетите, които са прекалено скъпи или ще се направят безплатни, или поне да свалят цените им. Така ще намалее пиратската дейност върху този софтуер, защото всеки ще си го закупува щом е на приемлива цена.

Работил съм в такава фирма, знам точно колко излиза едно копие на игра - 60 долара е... ще го кажа така ... реалната цена със солидна печалба има разлика в минус от тези 60 долара с около 15-20 безалкохолни напитки в кенче... за тези, които не могат да го сметнат, това е около 15-20 долара. НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА ТЪПАЦИ! Ние сме тези, които плащат,  по-добре е да започнете да ни слушате! Няма да ви търпим още дълго! Геймърите не са глупави. НЕ МИСЛЕТЕ, че ще понасяме това винаги! Току що видях, че над 1 милион души са съгласни с мен, Благодаря!" - това е писмо на собственик на професионален клан за геймъри, които буквално работят това. Играят игри и печелят турнири и подобни неща. Той бе пуснал това в Twitter, FaceBook, YouTube и други сайтове и някак странно писмото му изчезна, явно бе изтрито.

За това аз го пускам тук, за да се види добре и разбере на нашия език. Преди да бъде изтрито неговото съобщение над 11 милиона души са били съгласни с това натискайки бутон или гласувайки с ДА. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия